Σαντορίνη λογότυπο
Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ | ΜΕΛΟΣ SANTORINI® WEB
Ελληνική σελίδα . .
ΑΡΧΗ
Δείτε:

Σαντορίνη / Χρήσιμες Συμβουλές

Σαντορίνη :
Γενικές Πληροφορίες

Γενικές Πληροφορίες για τη Σαντορίνη

Χρήσιμα Τηλέφωνα, Ωράριο τραπεζών, Ωράριο καταστημάτων, Σινεμά ...

Χρήσιμες συμβουλές

Για τον ήλιο, τη θάλασσα, το νερό...

Συγκοινωνία

Λεωφορεία, Ταξί...

Το τελεφερίκ της Σαντορίνης

Τελεφερίκ, ωράριο λειτουργίας, τιμές...

Σαντορίνη :
Εμπορική Αγορά :

Αγορά, καταστήματα, ψώνια...

Σαντορίνη : Τα γαιδουράκια και τα μουλάρια

Τα γαϊδουράκια και τα μουλάρια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής στο νησί. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η κύρια δουλειά τους είναι να ανεβοκατεβάζουν τους επισκέπτες από τη πόλη των Φηρών στο παλαιό λιμάνι (ορμο των Φηρών) οπου αγκυροβολούν τα κρουαζιερόπλοια, καθώς επίσης και από τη πόλη της Οίας στο λιμάνι της.

Είναι εξαιρετικά στο να προσέχουν τα βήματα τους στα δύσκολα σκαλοπάτια και γνωρίζουν την διαδρομή τους με κλειστά τα μάτια.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΤΕ ΟΤΙ
Χωρίς την βοήθεια αυτών των εργατικών ζώων, το μεγαλύτερο μέρος της καλντέρας, όπως το ξέρουμε σήμερα δεν θα υπήρχε. Και αυτό γιατί έχουν αναλάβει εξ'ολοκλήρου τη μεταφορά των υλικών για τη κατασκευή σπιτιών και ξενοδοχείων. Ακόμη και σήμερα κατά την διάρκεια του χειμώνα, όταν γίνονται εργασίες στην καλντέρα, τα τετράποδα αυτά ζώα συνεισφέρουν το μέγιστο και είναι άλλωστε αυτή η αιτία της ύπαρξής τους στη σύγχρονη Σαντορίνη.

Σημείο Προσοχής
Μη πίνετε νερό από τη βρύση.
Ολα τα νησιά των Κυκλάδων έχουν γενικότερο πρόβλημα με το νερό. Υπάρχει έλειψη πόσιμου νερού από τις βρύσες και βέβαια η Σαντορίνη δεν αποτελεί εξαίρεση. Ενδείκνυται να πίνετε εμφιαλωμένο νερό αφού το νερό (βρύσης) της Σαντορίνης έχει γενικότερα αυξημένη τιμή σε άλατα και είναι υφάλμηρο.
Εξαίρεση αποτελεί η Οία που έχει δική της εγκατάσταση αφαλάτωσης με αποτέλεσμα να έχει πολύ καλής ποιότητας νερό στις βρύσες του χωριού.
Σαντορίνη / Χρήσιμες Συμβουλές - Τα γαιδουράκια :
SANTORINI WEB PORTAL // Copyright © 2004 - Santorini® Web Services.
Απαγορεύεται η αντιγραφή, αναπαραγωγή με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσον, όλου ή μέρους, χωρίς έγγραφη άδεια.