Σαντορίνη λογότυπο
Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ | ΜΕΛΟΣ SANTORINI® WEB
Ελληνική σελίδα . .
ΑΡΧΗ
Δείτε Ξενοδοχεία:

Ξενοδοχεία Χρήσιμες Πληροφορίες

Σαντορίνη Ξενοδοχεία :

Ξενοδοχεία & Κρατήσεις

βασικός κατάλογος ξενοδοχείων...

Συμβουλές για τις κρατήσεις σας

συμβουλές σχετικά με την επιλογή της κράτησής σας σε ξενοδοχεία της Σαντορίνης...

Ξενοδοχεία - Χάρτης Αναζήτησης

κάντε κλικ στον χάρτη της Σαντορίνης για να βρείτε ξενοδοχεία, βίλλες, δωμάτια, παραθαλάσσια & οικογενειακά ξενοδοχεία, γκαρσονιέρες, διαμερίσματα, κατά περιοχή και οικισμό.

Ξενοδοχεία Spa και Κέντρα Spa

ξενοδοχεία με spa, κέντρα spa, θεραπείες ομορφιάς, χαμάμ, σάουνα, τζακούζι...

Συνεδριακά Κέντρα

ξενοδοχεία με συνεδριακά κέντρα, διαχείριση συνεδρίων, φιλοξενία και υπηρεσίες εστίασης...

Ξενοδοχεία Ανοιχτά Όλο το Χρόνο

ξενοδοχεία για όλες τις εποχές του χρόνου.

Σαντορίνη Βίλλες :

Βίλλες & Πολυτελείς Ιδιωτικές Κατοικίες

σαντορίνη βίλλες & πολυτελείς κατοικίες προς ενοικίαση, στην καλντέρα ή στη θάλασσα...

Πακέτα Γάμου :

Ξενοδοχεία με Πακέτα Γάμου, Διοργανωτές Γάμων

ξενοδοχεία στην Σαντορίνη με πακέτα γάμου, ξενοδοχεία για νεόνυμφους,διοργανωτές γάμων...
Σαντορίνη : Πληροφορίες για τα ξενοδοχεία

Η Σαντορίνη προσφέρει όλους τους τύπους καταλυμάτων: ξενοδοχεία, βίλες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, σπίτια σπηλιές, γκαρσονιέρες, υπόσκαφα, ιδιωτικές κατοικίες και επαύλεις.
Οι τιμές ποικίλουν από μερικές δεκάδες μέχρι και εκατοντάδες ευρώ ανάλογα με την εποχή του χρόνου, με το τύπο καταλύματος,τη περιοχή που βρίσκεται, τις υπηρεσίες που προσφέρει...
Βασικός κανόνας στην επιλογή σας θα πρέπει να είναι το είδος των διακοπών που επιθυμείτε, σε συνδυασμό με τα χρήματα που έχετε τη δυνατότητα να ξοδέψετε.

Η Καλντέρα

Όταν κοιτάζετε τον χάρτη μας να θυμάστε ότι η δυτική μεριά του νησιού είναι η πλευρά της καλντέρας. Στο κέντρο της καλντέρας (λεκάνη) βρίσκεται το ηφαίστειο (VOLCANO), ενώ στα χείλη, της λεκάνης, υπάρχουν περιμετρικά και γύρω-γύρω απο το ηφαίστειο οι περιοχές : Το νησί της Θηρασιάς, Οία, Ημεροβίγλι, Φηρά, Φηροστεφάνι, Μεγαλοχώρι, Ακρωτήρι, Μεγαλοχώρι. Το υψόμετρο τους από τη Θάλασσα φθάνει και μέχρι 330 μέτρα. Ετσι εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις (πρός Μεγαλοχώρι,Ακρωτήρι) τα μέρη αυτά δεν έχουν προσβάσιμη παραλία.
Τα καταλύματα στην Καλντέρα (με θέα στο ηφαίστειο) είναι δομημένα σε επίπεδα και ως επί το πλείστον είναι μικρές μονάδες.
Τα περισσότερα καταλύματα της καλντέρας διαθέτουν πισίνα, είναι συνήθως πιο ακριβά, ομως διαθέτουν εξαιρετική θέα προς τη θάλασσα και το ηφαίστειο.

Χάρτης Σαντορίνη
Διαμονή κοντά στις παραλίες
Σε αντίθεση με την περιοχή της καλντέρας (δυτική πλευρά) η ανατολική και η νοτιοανατολική πλευρά του νησιού βρίσκονται στο ίδιο ύψος με τη θάλασσα και ειναι γεμάτες από παραλίες.

Τα χωριά που βρίσκονται σε αυτές τις περιοχές είναι ο Βουρβούλος, ο Καρτεράδος, ο Μονόλιθος, το Καμάρι, η Περίσσα, ο Περίβολος, η Βλυχάδα, το Ακρωτήρι. Στην Βλυχάδα υπάρχει μαρίνα για να δένουν τα σκάφη και τα γιωτ.

Στο Ακρωτήρι, που βρίσκεται στην νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, θα βρούμε ένα συνδυασμό της καλντέρας (θέα στο ηφαίστειο) και παραλιών που απλώνονται κατά μήκος του νησιού.

Διαμονή στα χωριά του νησιού
Υπάρχουν πολλά παραδοσιακά χωριά, με νησιώτικο χαρακτήρα, που προσφέρουν θέα, άλλα προς την μεριά της Καλντέρας και άλλα προς το απέραντο γαλάζιο της Ανατολικής πλευράς του νησιού.

Στο μέση του νησιού δεσπόζει το χωριό του Πύργου που βρίσκεται σε ένα από τα ψηλότερα σημεία της Σαντορίνης και προσφέρει καταπληκτική θέα προς όλο το νησί.

Από το χωριό του Πύργου πηγαίνοντας νότια θα περάσουμε από το γραφικό χωριό του Μεγαλοχωριού που φθάνει μέχρι τη καλντέρα ενω ακόμη νοτιότερα συναντάμε ενα από τα μεγαλύτερα χωριά της Σαντορίνης, το Εμπορείο. Συνεχίζοντας ακόμη προς νότια, φθάνουμε στη Περίσσα και το Περίβολο.
Μεγάλο παραδοσιακό χωριό ειναι επίσης η Μεσσαριά στη μέση του νησιού και πολύ κοντά στο γραφικό και μικρότερο χωριό του Βόθωνα.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝΑΡΧΙΚΗ
Σαντορίνη / Ξενοδοχεία / Οδηγίες και συμβουλές για επιλογή καταλύματος :
SANTORINI WEB PORTAL // Copyright © 2004 Santorini® Web Services.
Απαγορεύεται η αντιγραφή, αναπαραγωγή με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσον, όλου ή μέρους, χωρίς έγγραφη άδεια.