Σαντορίνη λογότυπο
Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ | ΜΕΛΟΣ SANTORINI® WEB
Ελληνική σελίδα . .
ΑΡΧΗ
Δείτε:

Σαντορίνη / παραλίες / Ανατολικές

Σαντορίνη Παραλίες

Παραλίες στη Βόρεια ακτή

Παραλία Οίας, Παραλία Καθαρος, Λιμανάκι Αμμούδι, Παραλία Αμμούδι, Παραλία Αρμένι, Λιμανάκι Αρμένι...

Παραλίες στην Βορειοανατολική ακτή

Παραλία Οίας, Μπαξέδες, Παράδεισος, Κολούμπο, Παραλία Πορί...

Παραλίες στην Ανατολική ακτή

Ξεροπήγαδα, Βουρβούλος, Παραλία Κανακάρη, Έξω Γυαλός Φηρών, Παραλία Καρτεράδου, Παραλία Μονόλιθου, Avis...

Παραλίες στην Νοτιοανατολική ακτή

Καμάρι, Περίσσα, Περίβολος, Άγιος Γεώργιος...

Παραλίες στην Νότια ακτή

Παραλία Βλυχάδα και λιμανάκι Βλυχάδας, Αλμύρα...

Παραλίες στη Νοτιοδυτική Ακτή

Παραλία καλντέρα Ακρωτηρίου, Παραλία Γυαλός, Κόκκινη Παραλία, Άσπρη Παραλία, Καμπιά, Μέσα Πηγάδια...
Σαντορίνη Παραλίες στην Ανατολική ακτή :
Έξω Γιαλός Καρτεράδου
Οδηγώντας μέσα από το χωριό του Καρτεράδου όλο το δρόμο προς την ακτή, θα βρεθείτε στην παραλία του Καρτεράδου ή στον Έξω Γιαλό Καρτεράδου. Η παραλία είναι αρκετά μεγάλη με μαύρη αμμουδιά ενώ υπάρχουν και μια δυο ψαροταβέρνες. Ένας χωματόδρομος που περιστοιχίζεται από ψηλά βράχια, περνά πάνω από την παραλία και οδηγεί στον Μονόλιθο.
Ξενοδοχεία στον Καρτεράδο

Παραλία Μονόλιθος
Ο Μονόλιθος είναι μια μεγάλη παραλία που βρίσκετε μεταξύ Καρτεράδου και Καμαρίου. Τα ρηχά νερά την κάνουν κατάλληλη για οικογένειες. Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες σε αρκετά σημεία της ενώ επιπλέον διαθέτει γήπεδα beach volley, μπάσκετ και ποδοσφαίρου καθώς και ένα παιδότοπο.
Ξενοδοχεία στο Μονόλιθο

Παραλία Αβίς
Ακριβώς κάτω από το χωριό της Έξω Γωνιάς, βρίσκεται η παραλία Αβίς. Αν και αρκετά ήσυχη, στην παραλία Αβίς υπάρχουν μέρη για φαγητό, καφέ ή κάποιο σνακ. Εδώ επίσης υπάρχουν ομπρέλες με ξαπλώστρες καθώς και ένα mini market.
Παραλία Μονόλιθος
Παραλία Βουρβούλος
Η παραλία του Βουρβούλου βρίσκετε λίγο πιο κάτω από το χωριό. Δίπλα στην παραλία υπάρχει ένα μικρό λιμανάκι με ψαρόβαρκες. Στην παραλία θα βρείτε μερικές ομπρέλες καθώς και ένα ταβερνάκι. Πέρα από τις ομπρέλες, μπορείτε να αναζητήσετε σκιά κάτω από τα αλμυρίκια που χωρίζουν το δρόμο από την παραλία.

Ξεροπήγαδα
Για να φτάσετε στα Ξεροπήγαδα θα ακολουθήσετε τον χωματόδρομο που βρίσκετε πριν την παραλία του Βουρβούλου. Ο δρόμος είναι δύσβατος ακόμη και για τζιπ γι’αυτό σας προτείνουμε να επιβεβαιώσετε ότι είναι ανοιχτός πριν δοκιμάσετε να πάτε. Λόγω της δύσκολης πρόσβασης, η παραλία έχει διατηρηθεί παρθένα και τα νερά της είναι πεντακάθαρα. Μαύρα βότσαλα, βράχια και αλμυρίκια συνθέτουν ένα απόλυτα φυσικό τοπίο στα Ξεροπήγαδα.

Παραλία Κανακάρη
Η παραλία Κανακάρη είναι μια μικρή, σχεδόν άγνωστη παραλία, μεταξύ του Βουρβούλου και του Έξω Γιαλού Φηρών. Πήρε το όνομα της από τον πρώην ιδιοκτήτη του εργοστασίου τοματοποιίας. Δίπλα στη παραλία μπορείτε να δείτε και το εγκαταλειμένο εργοστάσιο τοματοποιίας.

Έξω Γυαλός Φηρών
Ο Έξω Γιαλός Φηρών είναι μια ήσυχη παραλία με μαύρη άμμο και μερικά βότσαλα. Ξεκινώντας από τα Φηρά με αυτοκίνητο, μπορείτε να φτάσετε στον Έξω Γιαλό σε περίπου 10 λεπτά. Η παραλία είναι οργανωμένη, ενώ υπάρχει και μια καντίνα που προσφέρει σνακς και καφέ.
Δίπλα στην παραλία υπάρχει ένα μικρό λιμανάκι με ψαρόβαρκες. Είναι ενδιαφέρον να δείτε τους χώρους αποθήκευσης των βαρκών, γνωστούς ως «σύρματα». Χτισμένοι μέσα στον ηφαιστειακό βράχο, χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα από τους ψαράδες για την αποθήκευση και προστασία των βαρκών κατά τους χειμερινούς μήνες.
Παραλία Κανακάρη
Σαντορίνη / Παραλίες και λιμανάκια / Παραλίες στην ανατολική ακτή
SANTORINI WEB PORTAL // Copyright © 2004 Santorini® Web Services.
Απαγορεύεται η αντιγραφή, αναπαραγωγή με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσον, όλου ή μέρους, χωρίς έγγραφη άδεια.