Σαντορίνη λογότυπο
Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ | ΜΕΛΟΣ SANTORINI® WEB
Ελληνική σελίδα . .
ΑΡΧΗ
Δείτε:

Σαντορινη / Παραλίες / Νοτιοδυτικές

Σαντορίνη Παραλίες

Παραλίες στη Βόρεια ακτή

Παραλία Οίας, Παραλία Καθαρος, Λιμανάκι Αμμούδι, Παραλία Αμμούδι, Παραλία Αρμένι, Λιμανάκι Αρμένι...

Παραλίες στην Βορειοανατολική ακτή

Παραλία Οίας, Μπαξέδες, Παράδεισος, Κολούμπο, Παραλία Πορί...

Παραλίες στην Ανατολική ακτή

Ξεροπήγαδα, Βουρβούλος, Παραλία Κανακάρη, Έξω Γυαλός Φηρών, Παραλία Καρτεράδου, Παραλία Μονόλιθου, Avis...

Παραλίες στην Νοτιοανατολική ακτή

Καμάρι, Περίσσα, Περίβολος, Άγιος Γεώργιος...

Παραλίες στην Νότια ακτή

Παραλία Βλυχάδα και λιμανάκι Βλυχάδας, Αλμύρα...

Παραλίες στη Νοτιοδυτική Ακτή

Παραλία καλντέρα Ακρωτηρίου, Παραλία Γυαλός, Κόκκινη Παραλία, Άσπρη Παραλία, Καμπιά, Μέσα Πηγάδια...
Σαντορίνη Παραλίες στη Νοτιοδυτική Ακτή :
Παραλία Καλντέρα Ακρωτηρίου
Η παραλία αυτή βρίσκεται κάτω από την καλντέρα του Ακρωτηρίου και πριν το κέντρο του χωριού. Είναι μικρή, ήσυχη με βαθιά παγωμένα νερά και μαύρη αμμουδιά. Προτείνεται για τη φανταστική θέα στο ηφαίστειο και σε ολοκληρο το νησί καθώς και για το ηλιοβασίλεμα που μπορείτε να θαυμάσετε από εκεί.
Ξενοδοχεία στο Ακρωτήρι

Παραλία Καμπιάς
Εαν προσπεράσετε το δρομο που οδηγεί στα Μέσα Πηγάδια, γρήγορα θα συναντήσετε έναν ακόμη κατηφορικό χωματόδρομο ο οποίος φτάνει στην παραλία Καμπιά. Η παραλία αποτελείται από μεγάλα βότσαλα ενώ υπάρχουν μερικές ομπρέλες καθώς και μια μικρή ταβέρνα.

Παραλία Καλντέρα Ακρωτηρίου
Παραλία Γυαλός
Στην περιοχή του Ακρωτηρίου υπάρχει μια ακόμα παραλία που προσφέρει θέα στο ηφαίστειο και την καλντέρα, η παραλία Γυαλός. Για να φτάσει κανείς στο Γυαλό πρέπει να οδηγήσει ένα στενό δύαβατο δρόμο για περίπου μισό χιλιόμετρο. Η διαδρομή είναι αρκετά δύσκολη και γι’αυτό προτείνεται τζιπ. Αν τελικά ξεπεράσετε τις δυσκολίες η θέα και το τοπίο με τα κόκκινα και μαύρα βράχια θα σας ανταμείψουν.
Μέσα Πηγάδια
Ακολουθώντας το δρόμο προς το φάρο του Ακρωτηρίου θα βρείτε μια ταμπέλα που οδηγεί σε ένα χωματόδρομο και τελικά φτάνει στην παραλία Μέσα Πηγάδια. Η παραλία εκεί είναι πολύ ήσυχη με πεντακάθαρα κρυστάλινα νερά. Υπάρχουν δυο σπηλιές στο πίσω μέρος της παραλίας ενώ οι σχηματισμοί των βράχων είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστοι.
Κόκκινη Παραλία
Η κόκκινη παραλία είναι από τα πιο ξακουστά μέρη στη Σαντορίνη. Πήρε το όνομα της από τους απότομους κόκκινους βράχους στο πίσω μέρος της παραλίας. Για να φτάσει κανείς, πρέπει να ακολουθήσει το μονοπάτι από το χώρο στάθμευσης προς το λόφο. Μετά από μερικά λεπτά περπάτημα θα δείτε την παραλία και θα μπορέσετε να απολαύσετε τη συγκλονιστική θέα στον κολπίσκο. Σίγουρα αξίζει τον κόπο να την επισκεφθεί κανείς ειδικά όσοι αναρωτιούνται αν είναι πραγματικά κόκκινη.
Άσπρη Παραλία
Ακόμη δυτικότερα από την κόκκινη παραλία βρίσκεται μια ακόμη διάσημη παραλία, η Άσπρη Παραλία. Υπάρχουν δύο τρόποι να φτάσετε εκεί, με καραβάκι από την κόκκινη παραλία και από το λιμανάκι του Ακρωτηρίου ή με τα πόδια. Για κάποιο άλλο νησί θα ήταν μια απλή συνηθισμένη παραλία. Για τη Σαντορίνη όμως είναι μοναδική, καθώς είναι η μόνη παραλία με άσπρα βότσαλα και άμμουδιά, ανεπηρέαστη από τα ηφαιστειακά πετρώματα.

Κόκκινη Παραλία

Ασπρη Παραλία
Σαντορίνη / Παραλίες και λιμανάκια / Παραλίες στη Νοτιοδυτική Ακτή
SANTORINI WEB PORTAL // Copyright © 2004 Santorini® Web Services.
Απαγορεύεται η αντιγραφή, αναπαραγωγή με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσον, όλου ή μέρους, χωρίς έγγραφη άδεια.