Σαντορίνη λογότυπο
Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ | ΜΕΛΟΣ SANTORINI® WEB
ΑΡΧΗ
Δείτε:

Μουσείο Ορυκτών & Απολιθωμάτων

Σαντορίνη :
Πολιτισμός & Παράδοση

Σαντορίνη - Εκκλησίες

Eκκλησίες στην Σαντορίνη, το ελληνικό ορθόδοξο Πάσχα, θρησκευτικό ημερολόγιο & γιορτές, ονομαστικές εορτές...

Σαντορίνη - Μουσεία

Αρχαιολογικό μουσείο, προϊστορικό μουσείο, μέγαρο Γκύζη, το ναυτικό μουσείο, αρχοντικό Γεωργίου Εμμ. Αργυρού
Λαογραφικό μουσείου Εμ. Λιγνού....

Σαντορίνη - Εκθέσεις

Συνεδριακό κέντρο Μ.Νομικού, τοιχογραφίες Σαντορίνης, κέντρο τέχνης Αργυρού έκθεση κάναβας, έκθεση "η Σαντορίνη που χάνεται"...

Σαντορίνη - Αρχαιολογικοί Χώροι

Ανασκαφές Ακρωτηρίου, η Αρχαία Θήρα ...

Σαντορίνη :
Η Ιστορία

Κάστρα, Φρούρια & Πύργοι

Το φρούριο του Σκάρου, το κάστρο του Αγ.Νικολάου, ο πύργος του Νημποριού, το κάστρο του Πύργου, το κάστρο & ο πύργος του Ακρωτηρίου...
Σαντορίνη - Μουσεία : Μουσείο Ορυκτών & Απολιθωμάτων
Αρχαιολογικό, Προϊστορικό, Λαογραφικό και Ναυτικό Μουσείο Θήρας
Το μουσείο Ορυκτών και Απολιθωμάτων της Πολιτιστικής Ένωσης Θήρας ιδρύθηκε το 2006 και βρίσκεται στην Περίσσα, κοντά στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού. Στα εκθέματα ανήκουν ορυκτά και απολιθώματα από τη Θήρα, την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Ανάμεσα στα εκθέματα βρίσκεται μια ανεκτίμητα πλούσια συλλογή ορυκτών από το Λαύριο. Ο Νικόλαος Σιγάλας είναι πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης Θήρας και υπεύθυνος για το μουσείο.
Η εξέλιξη του ανθρώπου & η ζωή στον πλανήτη μας
Γενικά, τα απολιθώματα παρέχουν πληροφορίες για την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη, ακόμη και για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδος. Περιέχουν πληροφορίες οι οποίες έχουν χαθεί στο βάθος εκατομμυρίων ετών αλλά έχουν τεράστιο ενδιαφέρον για την ανθρωπότητα. Αυτό το ρόλο των απολιθωμάτων μπορεί κανείς να θαυμάσει από κοντά στο Μουσείο Ορυκτών και Απολιθωμάτων της Πολιτιστικής Ένωσης Θήρας.

Ωστόσο, τι συμβαίνει όταν ένα μουσείο στεγάζει πρωτότυπους θησαυρούς που χρονολογούνται στα 50.000-60.000 χρόνια πριν, οι οποίοι έχουν όχι μόνο πολιτιστική αξία, αλλά είναι επίσης συνδεδεμένοι με την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη; Το Μουσείο Ορυκτών & Απολιθωμάτων της Θήρας είναι ένα τέτοιο μουσείο και αποτελεί μεγάλο πόλο έλξης για τους επισκέπτες του νησιού. Μέσα από τα απολιθώματα που βρέθηκαν στη Θήρα παρέχονται πληροφορίες για το φυσικό περιβάλλον, το κλίμα, την χλωρίδα και την πανίδα του νησιού πριν την εποίκιση του, από τον άνθρωπο.

Εκθέματα
Από τα απολιθώματα των διαφόρων ομάδων οργανισμών, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν αυτά των ελαιόδεντρων και φοινικόδεντρων που προέρχονται από την καλντέρα της Σαντορίνης και χρονολογούνται στα 50.000-60.000 χρόνια πριν.

Αποτελούν μια πολύ σπάνια παλαιά χλωρίδα, ενδημική της Μεσογείου, που δίνει πληροφορίες για την εξέλιξη των φυτών στο παρελθόν, όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παλαιότερο έκθεμα του μουσείου χρονολογείται στα 1,5 δισεκατομμύρια χρόνια πριν ενώ το πιο πρόσφατο στα 50.000 χρόνια πριν.

Μουσείο Ορυκτών και Απολιθωμάτων
Περίσσα Σαντορίνη 847 00 Κυκλάδες
Καλοκαιρινή περίοδος: Καθημερινά 10:00 – 14:00
Χειμερινή περίοδος: Κάθε Κυριακή και Δευτέρα 10:00 – 14:00
Τηλ : +30 697 726 0048

Μουσείο Ορυκτών και Απολιθωμάτων
Σαντορίνη Πολιτισμός & Παράδοση / Μουσεία / Μουσείο Ορυκτών & Απολιθωμάτων :
SANTORINI WEB PORTAL // Copyright © 2004 Santorini® Web Services.
Απαγορεύεται η αντιγραφή, αναπαραγωγή με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσον, όλου ή μέρους, χωρίς έγγραφη άδεια.